BejelentésSegíts otthon!
Segítsd Te is gyermeked fejlődését!

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

Sokszor érzi magát egy szülő kimerültnek. Dolgozik, takarít, és gyereket- vagy gyerekeket nevel. A felelősség lova pedig az összes színtéren a legmagasabban lévő lécet akarja megugrani. De hogyan is lehetne mindenhol, és mindig a maximumot nyújtani? Hogyan lehet a mindennapok stressz-helyzeteiben valóban odafigyelni a gyermekünkre?

Ha a gyermeknek problémája van - legyen szó bármiről is -, akkor ez a felelősségérzet még inkább megemelkedik, és anyatigrisként akarjuk megtalálni azt, ami tényleg a legjobb neki. Azt a gyógyírt, ami a legszeretetteljesebb, a leghatásosabb, és talán a leggyorsabb is. Talán találunk egy jó óvodát, vagy iskolát, sok fantasztikus szakemberrel, de még így sem vagyunk teljesen nyugodtak. Mi az, amit még megadhatok neki, hogy könnyebben boldoguljon? Mi az, amit még tehetek azon kívül, hogy ölbe tett kézzel várom a szakemberek csodáját, tekintve, hogy én úgysem értek ehhez?
A sok, tartalmas együttlét megadása. Segíthetünk neki a buszon, vagy a villamoson, miközben óvodába/iskolába utazunk. Vagy akár egy hétköznapi bevásárlást is élménydússá, hasznossá, és fejlesztő hatásúvá varázsolhatunk. De a takarítást, az elalvást, az ébredést, a fürdést, és a kutyasétáltatást is kihasználhatjuk gyermekünk fejlesztésére.
Egyetlen feltétellel: Sose lengje be a levegőt a „muszáj” érzete. Ha úgy látjuk, hogy éppen nincs kedve játszani, vagy fáradt, akkor nem szabad erőltetni, mert így nemcsak hogy nem hatékony amit csinálunk, de akár el is idegeníthetjük tőle az egész módszert. Mert mi elsősorban, és mindenek felett az ő anyjuk vagyunk, akihez bármikor odabújhat, ha baj éri, vagy fél valamitől, akivel sokat tud nevetni, és akivel felhőtlenül élvezheti a közös programokat. Vagyis tudnunk kell megtartani az arany egyensúlyt, nem szabad túl sokat „nyaggatni” őket, még akkor sem, ha ezek a játékok tényleg örömszerző tevékenységek.
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!